plny-hrniec_transparent_negativ.png

Milujete vyprážaný syr? Vyskúšajte zdravšiu verziu z rúry, jednoduchšie, zdravšie a bez „roztekania“ po panvici!

Moja rodina miluje vyprážaný syr a pokojne by sme ho jedli aj každý deň. Keďže som sa usilovala vymyslieť zdravšiu verziu, ktorá však chutí rovnako dobre, vyskúšala som tento recept. A čuduj sa svete, je skutočne vynikajúci.

Moja rodina miluje vyprážaný syr a pokojne by sme ho jedli aj každý deň. Keďže som sa usilovala vymyslieť zdravšiu verziu, ktorá však chutí rovnako dobre, vyskúšala som tento recept. A čuduj sa svete, je skutočne vynikajúci. Navyše, všetko pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu, bez vytečeného syra na panvici.

Potrebujeme:

200 g tvrdého syra – strúhaného

200 g nadrobno nakrájanej šunky

6 vajce

Formu na muffyiny z hlbšími otvormi (prípadne môžete použiť porcelánové šálky)

Strúhanku a maslo na vymastenie formy

Postup:

Formičky alebo šálky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

Na dno nasypeme vrstvu syra, vrstvu šunky a rozbijeme 1 vajíčko.

Potom pokračujeme vrstvou šunky a poslednou vrstvou syra.

Šálky preložíme do hlbšieho plechu a do plechu nalejeme vriacu vodu tak, aby siahala približne do ½ šálok. Ak prirpavujeme vo forme na muffiny tak tiež vložíme do väčšieho hlbokého plechu a zalejeme vriacou vodou do 1/2 formičie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 230 stupňov 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: 4.bp.blogspot

Najlepšie recepty na dnes