plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medovo-orechové slimáky so škoricou a výbornou náplňou: Kto neochutná, môže ľutovať, sú výborné!

Áno, tento recept nie je práve priateľov štíhlej línie, no čo by to bol za život, keby sme si raz za čas nedopriali aj niečo len-tak pre radosť.

Áno, tento recept nie je práve priateľov štíhlej línie, no čo by to bol za život, keby sme si raz za čas nedopriali aj niečo len-tak pre radosť. Ak milujete orechy, škoricu a med, určite si prídete na svoje. Tieto mini rolky sú fantasticky chutné, jemné a lahodné, každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

5 vajec

1 lyžicu medu

1 šálku polohrubej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

½ šálky kr. cukru

Vanilkovú arómu

Na krém:

1 plechovku karamelového Salka

Na vrch:

Mleté orechy zmiešané s mletou škoricou

Postup:

Rúru zapneme na 180 stupňov a plech vystelieme mastným papierom na pečenie.

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Vmiešame med a postupne pridávame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoneic primiešame aj vanilku.

Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 stupňov.

Upečený plát potrieme karamelovým salkom (aby bolo ešte hustejšie, môžete ho ušľahať s maslom – cca 150 g masla) Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným salkom. Nakrájame na menšie kúsky (pásiky) a tie obalíme v zmesi orechov a škorice. Ak chcete , aby boli orechy ešte chutnejšie, krátko ich opražte na suchej panvici. Budú voňavejšie a omnoho chutnejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: yum-yum

Najlepšie recepty na dnes