plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäsový kastról na francúzsky spôsob: Príloha aj hlavný chod na jednom plechu!

Rýchly, jednoduchý a fantastický obed, ktorý sa vám vždy vydarí. Šťavnaté mäsko aj prílohu pripravíte jednoducho - na jednom plechu.

Rýchly, jednoduchý a fantastický obed, ktorý sa vám vždy vydarí. Doprajte si skvelé jedlo s francúzskym šarmom. :-)

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa (stehno, karé…)

2 väčšie zemiaky

1 veľkú cibuľu

2 paradajky

300 g strúhaného syra

Majonézu zmiešanú s kyslou smotanou v pomere 1:1 – spolu 150 g

200 g čerstvých šampiňónov

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na drobno a ochutíme soľou a korením. Zmiešame s ½ nakrájanej cibuľky a vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Zemiaky a paradajky nakrájame na tenké kolieska. Mäso spolu s cibuľkou zľahka opražíme na rozpálenom oleji (2-3 minúty).

Druhú polovicu cibuľky opražíme spolu s hubami, osolíme a okoreníme.

Pripravíme si vymastený plech alebo zapekaciu misu, do ktorej najskôr navrstvíme mäsovú zmes, potom hubovo-cibuľovú zmes a potrieme 3/4 majonézovo-smotanovej zmesi.

Posypeme zelenými bylinkami, na vrch uložíme plátky paradajok, zemiaky a potrieme zvyšnou majonézovo-smotanovou zmesou.

Vložíme do vyhriatej rúry nastavenej na 200 stupňov a pečieme 1 hodinu. Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: foodhere

Najlepšie recepty na dnes