plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäsová harmonika: Perfektný tip na vynikajúce pohostenie pre návštevy!

Ak cez víkend čakáte návštevu, tento recept vás určite poteší. Namiesto chlebíkov, alebo zložitých jedál pripravte mäsovú harmoniku. Chutí vynikajúco, pripravíte ju rýchlo a navyše určite zasýti všetkých vašich hostí!

Ak cez víkend čakáte návštevu, tento recept vás určite poteší. Namiesto chlebíkov, alebo zložitých jedál pripravte mäsovú harmoniku. Chutí vynikajúco, pripravíte ju rýchlo a navyše určite zasýti všetkých vašich hostí!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krvkovičky bez kosti alebo bravčového karé bez kosti

2 rajčiny

200 g tvrdého syra

3 strúčiky cesnaku

Marináda:

1 lyžicu citrónovej šťavy

2-3 lyžice sójovej omáčky

1 lyžicu horčice

2 lyžice oleja

Postup:

Mäso umyjeme, dôkladne osušíme a spravíme na ňom hlboké zárezy tak, aby sme mäso neprerezali (ako keby ste mäso krájali na 1-1,5 hrubé plátky s tým, že mäso celkom neprekrojíte).

V miske zmiešame všetky prísady na marinádu a mäso natrieme na všetkých stranách – aj v zárezoch. Potom posypeme soľou a korením, zabalíme do fólie a necháme marinovať približne 10 hodín.

Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky, rovnako na plátky nakrájame aj syr a cesnak. Do každého zárezu vložíme 1 plátok paradajky, 1 plátok syra a cesnaku. Prípadne môžeme huby, šunku…

Mäso zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 50-60 minút.

Mäso podávame s pečivom alebo s prílohou. Môžeme podávať na teplo aj na studeno.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

text: redakcia

Najlepšie recepty na dnes