plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na mäso si ani nespomeniete: Tieto falošné karbonátky chutia výborne a pripravíte ich celkom bez mäsa!

Ak hľadáte tip na bezmäsité jedlo, ktoré však zasýti a chutí výborne, máme pre vás skvelý tip. Falošné karbonátky z fašírok sú celkom jednoduché na prípravu a určite zachutia celej rodine.

Ak hľadáte tip na bezmäsité jedlo, ktoré však zasýti a chutí výborne, máme pre vás skvelý tip. Falošné karbonátky z fašírok sú celkom jednoduché na prípravu a určite zachutia celej rodine.

Potrebujeme:

6 – 8 vajec uvarených natvrdo

1 vajce

2 žemle alebo 2 krajce chleba + mlieko

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

Soľ, korenie, sladkú papriku

Strúhanku

Olej

Postup:

Vajcia uvarené netvrdo roztlačíme – ako keby sme pripravovali zemiakovú kašu. Pridáme surové vajce, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, koreniny, soľ a pečivo namočené v mlieku. Premiešame v vlhkými rukami tvarujeme jednotlivé karbonátky. Tie jednoducho obalíme v strúhanke a vypražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes