plny-hrniec_transparent_negativ.png

Marinované huby pripravené za 10 minút!

Len 10 minút času vám zaberie príprava tejto vyhlásenej pochúťky. Vynikajúco sa hodí ako príloha ku grilovaným pochúťkam, ale skvele ochutia aj zeleninové šaláty. Pripravte si bleskové marinované huby.

Len 10 minút času vám zaberie príprava tejto vyhlásenej pochúťky. Vynikajúco sa hodí ako príloha ku grilovaným pochúťkam, ale skvele ochutia aj zeleninové šaláty. Pripravte si bleskové marinované huby.

Potrebujeme:

500 g húb

60 ml octu

120 ml rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku

10 ks čierneho celého korenia

2 lyžičky cukru

1 lyžičku soli

4 ks bobkového listu

Postup:

Huby umyjeme a väčšie kusy rozkrojíme na 4 časti alebo na polovice.

6T2Bu9dOX94

Ocot zmiešame s cukrom, olejom, soľou, bobkovým listom a korením. Nakoniec do zmesi pridáme huby a pretlačený cesnak.

ORfwzEIzy1A

Preložíme na plameň (najskôr sa vám bude zdať, že húb je na takéto množstvo tekutiny priveľa, postupne však pustia šťavu). Keď tekutina zovrie, varíme ešte 5 minút.

aQS9SuLpePc

HK4nfHNGx1A

Potom zložíme z plameňa a zmes navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie. Necháme vychladnúť a vložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky a môžeme si pochutnávať.

d8DcrCAJ4nQ

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes