plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäkučké maslové pagáče s fantastickou náplňou!

Skvelý tip na domáce pečivo ku ktorému nepotrebujete žiadnu prílohu ani omáčku. Všetko sa totiž ukrýva vo vnútri. Chutnú náplň môžete navyše obmieňať podľa svojej chuti.

Rýchly tip na domáce pečivo ku ktorému nepotrebujete žiadnu prílohu ani omáčku. Všetko sa totiž ukrýva vo vnútri. Chutnú náplň môžete navyše obmieňať podľa svojej chuti.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

200 g masla

30 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

150 ml teplého mlieka

2 lyžičky soli

Náplň:

Menšiu plechovku kukurice

150 g šunky nakrájanej na kúsky

1 ks taveného syra v črievku

4 lyžice kyslej smotany

Na potretie:

1 vajce

1 lyžicu kyslej smotany

Strúhaný syr

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme mäkšie cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a pomocou pohára vykrajujeme kruhy – potrebujeme párny počet.

V miske zmiešame syr, šunku, scedenú kukuricu a kyslú smotanu. Zmes navrstvíme do stredu každého kruhu a prikryjeme druhým kruhom. Okraje dobre zatlačíme, aby sa pagáčiky nerozpadli.

Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom zmiešaným so smotanou, posypeme syrom a a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov, kým povrch cesta nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

text: redakcia

Najlepšie recepty na dnes