plny-hrniec_transparent_negativ.png

Luxusná oškvarková zmes na hrianky: V lete na chate či dovolenke nemôže chýbať, je neskutočne dobrá!

Pre nás mäsožravcov zaváraná zelenina nestačí, chcelo by to aj niečo mäsové. Môj najobľúbenejší recept je jednodznačne tento – zaváraná oškvarková nátierka si vás určite získa!

Pre nás mäsožravcov zaváraná zelenina nestačí, chcelo by to aj niečo mäsové. Môj najobľúbenejší recept je jednodznačne tento – zaváraná oškvarková nátierka si vás určite získa!

Potrebujeme:

800 g oškvarkov solených

1 veľký pohár leča

4-5 strúčiky cesnaku (prípadne podľa chuti)

2 menšie poháre zaváranej kápie

1-2 feferónky

3-4 lyžičky domácej vegety

150 g horčice

3-4 uvarené vajcia (niekto dáva vajcia surové, ja ich však pridávam uvarené)

1 cibuľu

Voliteľné: huby, obľúbené koreniny

Postup:

Je to veľmi jednoduché, stačí, ak všetky prísady zomeliete v mlynčeku na mäso (zeleninu samozrejme najskôr očistíme a nakrájame na menšie kúsky), navrstvíte do čistých pohárov a sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 45 minút. Necháme vychladnúť a skladujeme v komore. Nátierka je skutočne výborná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka H.

Najlepšie recepty na dnes