plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivý jogurtový chlebík bez miesenia: Chrumkavý na povrchu, jemný ako pavučinka vo vnútri!

Voňavý, chrumakvý a skutočne výborný.

Výborný recept na chlebík zo špaldovej múky a jogurtu. Voňavý, chrumkavý a skutočne výborný.

Potrebujeme:

700 g špaldovej múky typ T 630

100 g ražnej múky

350 g teplej vody

20 g droždia

3 lyžičky soli

1 plnú lyžičku medu, agavového sirupu alebo cukru

150 g prírodného bieleho jogurtu (1,5% tuku)

Postup:

Všetky prísady zmiešame v miske a pomocou ručného šľahača s nástavcami na miešanie cesta, miešame 5 minút.. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.

Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, niekoľkokrát prehnetieme a vyformujeme bochník, ktorý na povrchu zľahka narežeme a poprášime múkou.

Potom cesto vložíme do vymastenej zapekacej misy, prikryjeme pokrievkou a preložíme do studenej rúry a zapneme na 180 stupňov. Pečieme cca 20 minút (kým sa rúra nezohreje na požadovanú teplotu. Potom zložíme pokrievku, teplotu zvýšime na 220 stupňov a pečieme ešte asi 10 minút, alebo kým povrch chlebíka nebude zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rezeptwelt

Najlepšie recepty na dnes