plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lenivé kapustové holúbky

Milujem jedlá z kapusty a predovšetkým tradičné holúbky, avšak ich príprava je pomerne náročná a zdĺhavá. Preto som sa rozhodla vyskúšať zjednodušenú verziu, ktorú pripravíte raz-dva a chutí rovnako vynikajúco ako originál. :-)

Potrebujeme:

250 g mletého bravčového alebo kuracieho mäsa

250 g kapusty nasekanej najemno

½ šálky varenej ryže

1 cibuľu

1 mrkvu

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

Voliteľné (1 lyžicu naselkaného kôpru alebo petržlenovoej vňate)

Soľ a korenie podľa chuti

Hladkú múku na obaľovanie

Omáčka:

1 lyžicu paradajkového pretlaku

2 lyžice kyslej smotany

1 šálku vody

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Kapustu obaríme vriacou vodou. Cibuľu nakrájame nadrobno a spolu s mrkvou osmažíme na troche rastlinného oleja. Nakoneic pridáme pretlačený cesnak a všetko spolu chvíľu restujeme na úpanvici.

V miske zmiešame mäso s kapustou, ryžou, vajíčkom, osmaženou cibuľovou zmesou, kôprom a dochutíme soľou a korením. Formujeme jednotlivé „holúbky“, ktoré obaľujeme v hladkej múke.

Holúbky ukladáme na plech vymastený rastlinným olejom. Nakoniec holúbky zalejeme omáčkou. Tú pripravíme tak, že v miske zmiešame 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 2 lyžice kyslej smotany, 1 šálku vody a dochutíme soľou a korením.

Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes