plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som vyskúšala toto, kapustové listy už neplním jednotlivo, ale všetko spolu vložím do formy na bábovku a dám piecť: Je to výborné!

Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“. Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.

Celá rodina má rada plnenú kapustu – alebo ako tomu hovoríme my „kapustové holúbky“. Táto verzia je omnoho jednoduchšia, no veľmi, veľmi chutná.

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

200 g uvarenej ryže

1 cibuľu

Listy hlávkovej kapusty

200 g kyslej smotany

250 g paradajkového pretlaku zmiešaného s vodou

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Vonkajšie listy kapusty odstránime a potom listy, ktoré použijeme oddelíme a chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkli. Formu na babávku si môžeme vymastiť trochou oleja a do vnútra po celej ploche rozložíme listy – formu listami vystelieme, okraje listov môžu presahovať z formy, neskôr ich jednoducho preložíme cez náplň.

Mrkvu nastrúhame, cibuľku nakrájame nadrobno, oba druhy zeleniny zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou a povaríme asi 5 minút na panvici. Potom túto zmes zmiešame s mäsom a ryžou a kyslou smotanou. Touto zmesou jednoducho naplníme bábovkovú formu.

Vrch prekryjeme prevísajúcimi kúskami kapustových listov, prípadne môžeme použiť ďalšie listy, aby sme povrch prekryli.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 1 hodinu.

Podávame horúce s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista

Najlepšie recepty na dnes