plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký tvarohovo – krupicový koláčik

Tento skvelý koláčik je vhodný na akúkoľvek príležitosť. Tento dezert je tiež skvelou maškrtou pre deti – je plný tvarohu a namiesto múky obshuje krupicu. Jednoducho skvelá a zdravá maškrta na akúkoľvek príležitosť.

Potrebujeme:

500 g jemne hrudkovitého tvarohu

3 vajcia

5 lyžíc krupice

3 lyžice trstinového cukru

1 lyžičku vanilkovej esencie

1 ½ lyžičky prášku do pečiva

Podľa chuti: hrozienka, orechy…

Voliteľné: 80 g kyslej smotany

Postup:

Oddelíme biely od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s tvarohom, krupicou a cukrom. Pridáme prášok do pečiva, hrozienka a vanilku. Všetko spolu dôkladne vymiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovo-tvarohovej hmoty.

Cesto navrstvíme do formy vymastenej maslom. Ak použijeme kyslú smotanu, navrstvíme ju navrch.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút, alebo kým povrch koláča nie je na povrchu zlatisto hnedá.

Koláčik podávame ešte teplý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: naeshsya 

Najlepšie recepty na dnes