Jednoduchý koláčik s poriadnou porciou jabĺk v každom súste. Navyše, jeho príprava je rýchla a nenáročná, vďaka čomu si na tejto dobrote môžete pochutnávať už o pár minút.
Potrebujeme:
4 jablká
5 vajec
2 šálky múky
150 g roztopeného masla
1 ½ šálky kryštálového cukru
Meltú škoricu, muškátový oriešok – podľa chuti
1 lyžicu strúhanej citrónovej kôry
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame ich na tenké plátky a zľahka posypeme trochou múky (cca 1 lyžica), škoricou a muškátovým orieškom.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme citrónovú kôru a maslo. Všetko spolu miešame pri nízkych otáčkach. Nakoniec pri nízkych otáčkach postupne pridávame aj preosiatu múku. Vymiešame homogénne cesto, ktoré by malo mať konzistenciu hustej smotany.
Formu na pečenie vymastíme maslom a navrstvíme do nej menšiu časť cesta – tak, aby bolo pokryté dno formy. Na cesto uložíme plátky jabĺk, ktoré zalejeme zvyšným cestom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút – 1 hodinu.
Potom koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Podávame posypaný práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk