plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie rezne naruby: Najskôr ich opražím a až potom obalím v zemiakovom cestíčku, takú pochúťku vám nedajú ani v reštaurácii!

Recept na tieto rezne som získala u kozmetičky, ktorá je zároveň aj mojou dobrou kamoškou. Okrem manikúry som si tak domov priniesla aj nápad na asi tie najlepšie kuracie rezne pod slnkom.

Recept na tieto rezne som získala u kozmetičky, ktorá je zároveň aj mojou dobrou kamoškou. Okrem manikúry som si tak domov priniesla aj nápad na asi tie najlepšie kuracie rezne pod slnkom. Hlavne nie sú vysušené a chutia eňo-ňuno!

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa

Soľ, korenie a hladkú múku na obaľovanie

Na cestíčko:

4-5 zemiakov

1 vajce

2 lyžice hladkej múky

Trochu majonézy, prípadne kyslej smotany

Soľ, čierne korenie

Olej

Postup:

Kuracie mäso si naklepme a ochutíme soľou a korením. Obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z oboch strán, ako keď prirpavujeme klasiké rezne na prírodno.

V miske si pripravíme cesto ako na zemiakové placky. Ja pridávam aj majonézu, vy však môžete urobiť také, aké máte radi a na aké ste zvyknutí. Na panvicu s trochou oleja dáme časť cesta – ako keď dávkujeme na klasické tenké zemiakové placky. Na cesto uložíme jeden kúsok mäsa a smažíme na slabom plameni, pomaly z jednej strany. Keď je placka z jednej strany opečená, na mäso navrstvíme ďalšiu dávku cesta a opatrne otočíme. Keď sa upečiem aj z druhej strany, máme hotovo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Božena G.

Najlepšie recepty na dnes