Neuveriteľne chutný obed alebo večera, ktorá poteší každého milovníka šťavnatého kuracie mäsa a lahodnej smotany. Tento recept je zdravšou alternatívou klasických kuracích lievancov, pretože sa pripravujú bez vyprážania. Na výsledku si určite pochutná celá vaša rodina!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
1 väčšia cibuľa
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
200 ml kyslej smotany
150 g strúhaného tvrdého syra
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. K mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ, korenie a rozšľahané vajíčko. Dobre premiešame.
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme maslom alebo rastlinným olejom. Z hmoty vytváreme menšie fašírky, ktoré prekladáme do misy. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.
Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku. V miske zmiešame syr s pretlačeným cesnakom a smotanou. Potom omáčku navrstvíme na kuracie lievace a opäť vložíme do rúry. Pečieme ešte 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)