plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kurací kastról so šunkou, syrom a smotanou

Vynikajúci obed, ktorý môžete podávať ako teplé jedlo alebo studený olovrant. Navyše, vďaka tejto úprave nebudú kuracie prsia vysušené, ale krásne šťavnaté a lahodné!

Vynikajúci obed, ktorý môžete podávať ako teplé jedlo alebo studený olovrant. Navyše, vďaka tejto úprave nebudú kuracie prsia vysušené, ale krásne šťavnaté a lahodné!

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

300 g slaniny nakrájanej na dlhé tenké plátky

200 g strúhaného syra

150 g kuracej šunky nakrájanej na plátky

150 g údenej šunky nakrájanej na plátky

2 vajcia

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

200 ml kyslej smotany

Múku na obaľovanie

Postup:

Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie s vyššími okrajmi. Na dno formy umiestníme plátky slaniny tak, aby prečnievali cez okraje plechu (nakoniec ich preložíme cez povrch koláča).

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a nakrájame na tenšie plátky. Posypeme soľou, korením a necháme chvíľu odpočívať. Potom ich obalíme najskôr v múke a potom v rozšľahaných vajciach zmiešaných so strúhaným syrom a pretlačeným cesnakom. Na slaninu uložíme prvú vrstvu kuracích pŕs.

Na mäso uložíme plátky kuracej šunku, ďalšiu vrstvu obalených kuracích prs a plátky údenej šunky. Medzi jednotlivé vrstvy zároveň pridávame aj zvyšnú zmes vajec, strúhaného syra a cesnaku v ktorej sme obaľovali mäso.

Pokračujeme vrstvou nadrobno nakrájanej cibule a zvyšného kuracie mäsa.

Na kuracie plátky uložíme vrstvu údenej šunky a navrstvíme kyslú smotanu. Potom cez povrch preložíme prečnievajúce plátky slaniny.

Takto naplnený plech prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 50 minút. Posledných 10 minút pečenia odstránime alobal, aby sa povrch koláča zapiekol dochrumkava.

zdroj: mindenegybenblog

Najlepšie recepty na dnes