plny-hrniec_transparent_negativ.png

Koláčik z domáceho ovocia, ktorý zatieni aj zložité zákusky: Krémové čerešňové kocky s pudingom a škoricou!

Môžete použiť jahody, maliny, višne a napríklad aj ríbezle. Ja mám najradšej s čerešňami, ale fantázii sa medze nekladú. Tento koláčik je výborný a nemajú pri ňom šancu ani zložité zákusky.:-)

Môžete použiť jahody, maliny, višne a napríklad aj ríbezle. Ja mám najradšej s čerešňami, ale fantázii sa medze nekladú. Tento koláčik je výborný a nemajú pri ňom šancu ani zložité zákusky.:-)

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

½ lyžičky soli

120 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

250 g masla

2 vajcia

1 lyžicu kyslej smotany

Strúhanú citrónovú kôru

Náplň:

800 ml šťavy zo zaváraných čerešní

5 lyžíc cukru

2 bal. zlatého klasu (pudingu)

1 lyžičku škorice

750 g zaváraných čerešní

Postup:

Zo šťavy, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding a necháme vychaldnúť.

Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát.

Na plech vymastený alebo vyložený papierom na pečenie navrstvíme prvý plát cesta (plech má rozmery 25×35 cm). Na cesto navrstvíme vychladnutý čerešňový puding a jemne doň vtlačíme čerešne a posypeme škoricou. Prikryjeme druhým plátom cesta a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Koláčik by mal byť na povrchu zlatistý. Necháme vychladnúť, poprášime cukrom a môžeme si pochutnávať.

Najlepšie recepty na dnes