plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehučký tvarohový koláčik „Broskyňová perinka“: Recept si pýta každý, kto ho ochutná!

Výborný, krémový koláčik s jemným krémom a šťavnatým ovocím. Ochutnajte, je výborný, akurát sladký a na prípravu úplne jednoduchý!

Výborný, krémový koláčik s jemným krémom a šťavnatým ovocím. Ochutnajte, je výborný, akurát sladký a na prípravu úplne jednoduchý!

Potrebujeme:

2,5 šálky hladkej múky

250 g masla

200 g ochuteného vanilkového tvarohu (ja som použila tvarohový dezert vanilka Pilos)

2/3 šálky práškového cukru

2 lyžičky vanilkovej arómy (alebo 2 bal. vanilkového cukru)

1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

2 bal. vanilkového pudingu

3 šálky mlieka

4 lyžice cukru

Broskyne z konzervy

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame, ak je príliš lepivé, pridáme viac múky.

Cesto rozdelíme na polovicu, jednu zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Druhú na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto môžeme doupravovať priamo na plechu).

Cesto popicháme vidličkou a upečeueme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 10-12 minút. Z mlieka, puding. práškov a cukru uvaríme hustý puding. Na upečené cesto navrstvíme puding a na puding uložíme polovice scedených broskýň.

Druhú polovicu cesta vyberieme z chladničky, rozvaľkáme natenko a opatrne uložíme na broskyne a uhladíme tak, aby cesto pekne kopírovalo povrch ovocia. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme ešte 40 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a keď vychladne, môžeme podávať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes