plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehučké orechovo-maslové venčeky, ktoré pripravíte aj na poslednú chvíľu: Sú presne také, aké poznáte z detstva!

Vianočné pečivo, ktoré je ale také výborné, že ho robím aj ako sladké pohostenie pre návštevy, či len-tak ku kávičke. Je to skutočne dobrota, chutia ako za starých čias.

Vianočné pečivo, ktoré je ale také výborné, že ho robím aj ako sladké pohostenie pre návštevy, či len-tak ku kávičke. Je to skutočne dobrota, chutia ako za starých čias.

Potrebujeme:

200 g masla

130 g práškového cukru

350 g hladkej múky

2 žĺtky

1 bal. vanilkového cukru

ŠtipKu soli

1 lyžičku prášku do pečiva

90 g nasekaných vlašských orechov

Žĺtok na potretie

Postup:

Do misky nasypeme oba druhy cukru, pridáme maslo, aj žĺtok a premiešame. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime hladké, jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky – stačí na 15-20 minút.

Odležané cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou 5-7 mm. Z cesta vykrajujeme jednotlivé venčeky a potrieme ich rozmiešaným žĺtkom. Potom už stačí len preložiť na plech vystlaný papierom a každý kúsok posypať orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 12-15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes