plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehký tvarohový koláčik zo starých čias: S najbohatšou nádielkou jemného krému!

Nám ho pripravovala teta a vždy, keď sme išli na návštevu tešili sme sa na túto pochúťku. Našťastie, recept sa zachoval a preto ho priraďujem pravidelne aj u mňa doma a keď bude dcérka väčšia, naučím ju tento recept!

Potrebujeme:

500 g polohrubej preosiatej múky

250 g masla

250 g práškového cukru

2 žĺtky

1-2 lyžice kyslej smotany

1 bal. prášku do pečiva

Krém:

1 kg tvarohu

1-2 lyžice smotany

Kôru z 1 citróna

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice krupice

Cukor podľa chuti

Na puding:

1 bal. vanilkového cukru

300 ml mlieka

150 g kr. cukru

Postup:

Najskôr si z mlieka, puding. prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Kým chladne, zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme jednotné hladké cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu navrstvíme na dno veľkého plechu na pečenie (môžeme si plech vymastiť alebo vystlať papierom na pečenie).

Tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom, krupicou, vanilkovým cukrom a kôrou z citróna. Pridáme aj vychladnutý puding a túto náplň navrstvíme na cesto. Druhý plát cesta tiež rozvaľkáme a uložíme na krém. Potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme, kým povrch koláčika nie je zlatistý.

Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes