Vynikajúce a na prípravu skutočne jednoduché vanilkové pečivo. Rozvonia celú vašu domácnosť a chutí neodolateľne. Hoci existujú stovky receptov na prípravu vanilkovej dobroty, tieto koláčiky sú jednodznačne najlepšie!
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
500 g masti
200 ml bieleho jogurtu
1 šálku kryštálového cukru
2 bal. vanilkového cukru
Na posypanie:
1 bal. vanilkového cukru
Práškový cukor
Na náplň:
Džem, marmeládu…
Postup:
Masť zmiešame s jogurtom a oboma druhmi cukru. Postupne pridávame múku a vypracujeme hladké cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát hrubý približne 5 mm. Vykrajovátkom alebo skleneným pohárom vyrezávame jednotlivé tvary – záleží len na vás, či budete mať kolieska, kvietky alebo iné tvary.
Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov 15 minút – všimnite si, že nie sú na povrchu dozlatista opečené.
Potom stačí lepiť dva kúsky dohromady pomocou ľubovolného džemu alebo marmelády. Posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.
zdroj: coolinarika