Vynikajúci zákusok, ktorý je neuveriteľne chutný a navyše, pripravíte ho celkom bez múky. O pár minút sa môžete tešiť na famózny dezert, ktorý si zamilujem celá rodina.
Potrebujeme:
Plech s rozmermi 23×33 cm
Na cesto:
4 bielky
300 g kryštálového cukru
250 g strúhaného kokosu
Na čokoládovú vrstvu:
2 lyžice kakaa
2 lyžičky kryštálového cukru
1 lyžicu instantnej kávy 2v1
100 g horkej čokolády
2-3 lyžice mlieka
Na krém:
400 ml sladkej smotany na varenie (10-12 %)
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Postup:
Bielky vyšľaháme a keď začne hmota tuhnúť, postupne pridávame cukor. Nakoniec opatrne do snehu vmiešame aj kokos a hmotu rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme, kým povrch cesta nie je zlatistý (cesto je potrebné kontrolovať, upečie sa pomerne rýchlo.
obrázok: bettykitchen
obrázok: bettykitchen
Po dopečení necháme koláč vychladnúť a následne opatrne oddelíme od papiera (keď je cesto celkom vychladnuté).
Na čokoládovú vrstvu rozpustíme všetky prísady vo vodnom kúpeli. Nevaríme, stačí len rozpustiť.
Na smotanový krém jednoducho zmiešame smotanu s pudingovými práškami (postupujeme podľa návodu na obale).
Ešte teplú čokoládovú glazúru navrstvíme na cesto a necháme celkom vychladnúť. Potom navrstvíme smotanovú vrstvu a posypeme hoblinkami čokolády alebo grankom. Koláč necháme vychladiť v chaldničke a môžeme podávať.
obrázok: bettykitchen
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bettykitchen