plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klobása z pohára: Vyskúšajte tento recept a už nebudete kupovať konzervy ani drahú klobásu, je to lahôdka!

Toto mäso nenazveme u nás doma inak, ako klobása z pohára. Chutí to skutočne výborne, nepotrebujete žiadne špeciálne stroje na tlačenie klobásy, črievka ani udiareň.

Toto mäso nenazveme u nás doma inak, ako klobása z pohára. Chutí to skutočne výborne, nepotrebujete žiadne špeciálne stroje na tlačenie klobásy, črievka ani udiareň. Navyše je to skvelé jedlo na cesty, alebo aj na rýchly obed. Dá sa pripraviť aj sterilizáciou v rúre.

Potrebujeme:

2 kg bravčového pleca

2 kg bôčika (mastného)

Soľ, čierne korenie, mletú rascu, sladkú aj pálivú papriku, sušený cesnak, štipku mletého zázvoru

Vodu

Čisté poháre

Postup:

Mäso nakrájame na kocky s veľkosťou asi 2×2 cm. Mäso nasolíme a necháme odležať do druhého dňa. Potom navrstvíme do čistých sklenených pohárov. Mäso je potrebné v pohároch čo najviac stlačiť (vytlačiť čo najviac vzduchu). Mäso by malo siahať 2 cm pod okraj pohára. Každý pohár doplníme 3-4 lyžicami vody a následne dobre uzavrieme viečkami.

Poháre vložíme do hrnca na zaváranie, pridáme vlažnú vodu a postupne privedieme k varu. Sterilizujeme pri teplote 98 stupňov 90 minút. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Na druhý deň sterilizujeme opäť, tentokrát opäť pri teplote 98 stupňov opäť 90 minút. Necháme vychladnúť a skladujeme ako ostatné zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Milada K.

Najlepšie recepty na dnes