plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď prišla nečakaná návšteva, v chladničke mala len pár vajec: Zabudnite na volské oká či vajcia natvrdo, vymyslela niečo omnoho lepšie!

Tento recept som prvýkrát vyskúšala vtedy, keď som potrebovala rýchle občerstvenie pre nečakanú návštevu a nemala som doma prakticky nič na upečenie koláča alebo prípravu slaných chuťoviek.

Tento recept som prvýkrát vyskúšala vtedy, keď som potrebovala rýchle občerstvenie pre nečakanú návštevu a nemala som doma prakticky nič na upečenie koláča alebo prípravu slaných chuťoviek. Vtedy som si spomenula na túto dobrotu, ktorú som sa naučila od kamarátky. Všetko, čo na ňu potrebujete sú vajcia a koreniny alebo bylinky, ktoré nájdete doma.

Potrebujeme:

4 vajcia

1/3 lyžičky soli

50 g masla

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh.

2-1

Sneh navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie a potretý trochou masla. Sneh vrstvíme tak, že lyžicou urobíme do každého snehu jamku na žĺtok (viď obrázok).

3-1

Do jamiek opatrne lyžicou vložte žĺtok. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.

4

5

Keď pridáte koreniny a bylinky:

Verzia na sladko, bez žĺtka

Najlepšie recepty na dnes