plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete nabudúce pripravovať pizzu, zapichnite do cesta 4 obyčajné slamky: Tento trik šéfkuchára ohúri všetkých vašich hostí!

Chystáte na voľné dni nejaké to stretnutie s rodinou, alebo priateľmi? Ak áno, prinášame vám perfektný trik, vďaka ktorému zapôsobíte na všetkých prítomných.

Chystáte na voľné dni nejaké to stretnutie s rodinou, alebo priateľmi? Ak áno, prinášame vám perfektný trik, vďaka ktorému zapôsobíte na všetkých prítomných. Ak si myslíte, že pizza je jedlo, s ktorým sa nedá nič kreatívne vymyslieť – okrem pridávania rôznych surovín na oblohu – tento trik si zapamätajte. Potrebujete k nemu obyčajné slamky na pitie.

Potrebujeme:

2 ks cesta na pizzu

Paradajkovú omáčku

1 mozzarellu

Schwarzwaldskú alebo obyčajnú šunku

Čierne olivy

Vodu

4 slamky

Postup:

Kruhové cesto ulžoíme na pracovnú dosku a potrieme omáčkou a obložíme ďalšími prísadami (okrem sušenej šunky) – okraj cesta necháme voľný.

Okraj potrieme štetcom s vodou. Na okraj uložíme 4 slamky a následne celú pizzu prikryjeme druhým cestom. Okraje cesta – aj tú časť, kďe máme uložené slamky zatlačíme, aby sa cesto perfektne spojilo. Okraje cesta zahneme.

Teraz prichádza tá zábavná časť, cesto jednoducho nafúkneme a slamky vyberieme tak, aby nám neunikol vzduch.

Pečieme pri teplote 210 stupňov 12 minút.

Potom, ak máte odvahu, môžete vašim hosťom predviesť menšiu ohňovú šou – polejte trochou rumu a zapáľte, rum po chvíli dohorí a vyparí sa, cesto však získa celkom novú chuť.

Tento krok však môžete pokojne vynechať a vrchnú a spodnú časť jednoducho oddeľte nožnicami. Na pizzu uložte aj sušenú šunku a do oddelenej časti cesta vložte rukolu a pridajte trochu oleja a balsamica. Použijete ju ako jedlú šalátovú misku. A zeraz sa môžete pustiť do výbornej hostiny!

Najlepšie recepty na dnes