plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karlovarská knedľa odkukaná od Polreicha: Skutočne výborná a bleskovo hotová!

Kedže mám korene v Česku, tieto knedle robím často. Sú rýchle, výborné a omnoho jednoduchšie, ako kysnutá knedľa. Robím k omáčkam, gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivko. Tento recept som odkukala z televízie, od slávneho šéfkuchára!

Kedže mám korene v Česku, tieto knedle robím často. Sú rýchle, výborné a omnoho jednoduchšie, ako kysnutá knedľa. Robím k omáčkam, gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivko. Tento recept som odkukala z televízie, od slávneho šéfkuchára!

Potrebujeme:

250 g staršieho pečiva

250 ml mlieka

2 žĺtky

Soľ

Štipku muškátového orieška

20 g masla

40-50 g hrubej múky

Sneh ušľahaný z dvoch bielkov

Moje vylepšenie:

Dobre prerastená slaninka nakrájaná nadrobno

Postup:

Pečivko nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom. Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov. Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané. Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľôčky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Andrea H.

Najlepšie recepty na dnes