plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol ešte nikdy nechutil tak skvele. Keď ho rozkrojíte, ohúrite všetkých pri stole!

Myslíte si, že jedlo z karfiolu nie je nič pre vás a túto zeleninu naozaj nemusíte? Keď ho pripravíte takto, pochutnáte si na ňom nielen vy, ale aj vaši hostia.

Myslíte si, že jedlo z karfiolu nie je nič pre vás a túto zeleninu naozaj nemusíte? Keď ho pripravíte takto, pochutnáte si na ňom nielen vy, ale aj vaši hostia. Vyskúšajte karfiol pečený v mäsovom kožúšku. Je to skutočná delikatesa!

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu

700 g mletého mäsa

300 g farebnej papriky nasekanej na drobné kocky

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 lyžicu horčice

2 vajciach

100 g tvarohu

1 lyžičku mletej rasce

1 lyžičku sladkej papriky

1 lyžičku oregana

Soľ, korenie

200 g slaniny nakrájanej na plátky

Postup:

Stonku karfiolu odrežeme.

Potom ho uvaríme v slanej vode – varíme približne 10 minút, scedíme a necháme vychladnúť.

Mleté mäso zmiešame so všetkými koreninami, horčicou, tvarohom, cibuľkou, paprikou a vajíčkami. Dobre premiešame.

Karfiol preložíme na plech a nanesieme naň mäsovú hmotu.

Potom na vrch uložíme plátky slaninky.

Takto pripravený pokrm vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne hodinu.

Krájame ako tortu. Čo poviete na takýto výsledok?

zdroj: leckerschmecker

Najlepšie recepty na dnes