plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapusta, vajcia a strúhanka: To je všetko, čo potrebujete na prípravu skvelého jedla!

Mladá kapusta je vynikajúca nielen v šalátoch. Vyskúšajte recept na falošné rezne v ktorých je hlavnou prísadou práve voňavá mladá kapusta. Vyskúšajte toto extrémne rýchle, jednoduché a vynikajúce jedlo. Určite si pochutnáte.

Mladá kapusta je vynikajúca nielen v šalátoch. Vyskúšajte recept na falošné rezne v ktorých je hlavnou prísadou práve kapusta. Vyskúšajte toto extrémne rýchle, jednoduché a vynikajúce jedlo. Určite si pochutnáte.

Vzhľadom ku krátkej tepelnej úprave si kapusta zachová svoju šťavnatosť rovnako, ako väčšinu vitamínov a živín.

Potrebujeme:

1 hlávku kapusty

3 vajcia

Strúhanku

Slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:

Základ prípravy kapusty je správne ju nakrájať. Hlúb neodstraňujte ako pri príprave dusenej kapusty, pretože listy sa rozpadnú – odstráňte len okrajovú vonkajšiu časť hlúbu a potom kapustu prekrojte na polovicu a nakrájate na mesiačiky.

2 (1)

Kapustu vložíme do vody a varíme približne 5 minút (vodu na varenie kapusty môžete osoliť). Odstránime vodu a necháme mierne vychladnúť.

3 (1)

Vajcia rozšľaháme (môžeme ochutiť soľou a korením). Do samostatnej misky nasypeme strúhanku. Každý kúsok kapusty obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhanky a potom opäť vo vajíčkach a v strúhanke. Vypražíme na oleji zo všetkých strán dozlatista.

1 (1)

Podávajte s obľúbenou omáčkou. Podľa chuti môžete pridať bylinky, korenie alebo syr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes