Mladá kapusta je vynikajúca nielen v šalátoch. Vyskúšajte recept na falošné rezne v ktorých je hlavnou prísadou práve kapusta. Vyskúšajte toto extrémne rýchle, jednoduché a vynikajúce jedlo. Určite si pochutnáte.
Vzhľadom ku krátkej tepelnej úprave si kapusta zachová svoju šťavnatosť rovnako, ako väčšinu vitamínov a živín.
Potrebujeme:
1 hlávku kapusty
3 vajcia
Strúhanku
Slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
Základ prípravy kapusty je správne ju nakrájať. Hlúb neodstraňujte ako pri príprave dusenej kapusty, pretože listy sa rozpadnú – odstráňte len okrajovú vonkajšiu časť hlúbu a potom kapustu prekrojte na polovicu a nakrájate na mesiačiky.
Kapustu vložíme do vody a varíme približne 5 minút (vodu na varenie kapusty môžete osoliť). Odstránime vodu a necháme mierne vychladnúť.
Vajcia rozšľaháme (môžeme ochutiť soľou a korením). Do samostatnej misky nasypeme strúhanku. Každý kúsok kapusty obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhanky a potom opäť vo vajíčkach a v strúhanke. Vypražíme na oleji zo všetkých strán dozlatista.
Podávajte s obľúbenou omáčkou. Podľa chuti môžete pridať bylinky, korenie alebo syr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto