Vynikajúca večera pre celú rodinu. Vyskúšajte skvelé spojenie kapusty, zemiakov a chrumkavej slaninky.
Potrebujeme:
3 väčiš zemiaky očistené a nakrájané na kocky
Soľ a čierne mleté korenie
100 g slaniny nakárajnej nadrobno
1 väčšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
2 strúčiky cesnaku
2 lyižice jablčného octu
¼ šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate
1 menšiu hlávku kapusty nakrájanú na slížiky
¾ šálky strúhaného syra
Trochu oleja na vymastenie plechu
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Zemiaky varíme v slanej vode po dobu cca 7 minút. Potom scedíme a odstavíme bokom.
Slaninku orestujeme v hlbokej panvici. Potom slaninku vyberieme a na tuku, ktorý z nej ostal orestujeme cibuľu. Pridáme nadrobno krájanú kapustu, pretlačený cesnak a za občasného miešania dusíme na miernom plameni po dobu cca 10-15 minút. Pridáme ocot, soľ, korenie, petržlen, zemiaky a slaninu. Za stáleho miešania ešte chvíľu varíme, aby sa všetky chute prepojili.
Zapekaciu misu vymastíme olejom. Navrstvíme do nej kapustovo-zemiakovú zmes. Na vrch nasypeme syr a prikryjeme fóliou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút, odstránime dóliu a pečieme, kým povrch zmesi nebude zlatistý.
Vyberieme z rúry, necháme odpočívať 10 minút a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: seriouseats