plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapusta ako ju nepoznáte. Takto z nej pripravíte perfektnú prílohu!

Zabudnite na klasické prílohy a vyskúšajte pre zmenu niečo nové – šťavnatú pečenú kapustu. Budete prekvapení, ako skvele môže táto zelenina chutiť, keď k nej pridáte to správne korenie a upravíte ju inak ako klasicky - varením. Určite si pochutnáte!

Zabudnite na klasické prílohy a vyskúšajte pre zmenu niečo nové – šťavnatú pečenú kapustu. Budete prekvapení, ako skvele môže táto zelenina chutiť, keď k nej pridáte to správne korenie a upravíte ju inak ako klasickým varením. Určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

1 kapustu

3 lyžice olivového oleja

Soľ a čierne mleté korenie

1 lyžičku celej rasce

Postup:

Z kapusty odstránime spodnú časť a nakrájame ju na prúžky. Na plech na pečenie nalejeme trochu oleja a potom po oleji prejdeme prúžkami kapusty z oboch strán. Nakoniec na pustu nalejeme ešte trochu oleja, keďže zelenina ho okamžite absorbuje.

Každý kúsok posypeme soľou, korením a rascou alebo feniklom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pešieme pri teplote 200 stupňov 40-45 minút.

Servírujeme ako prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes