plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtový koláč s müsli

Rýchly, jednoduchý a ľahký dezert z jogurtového cesta a ďalších skvelých ingrediencií. Zvládnete ho pripraviť za menej ako 10 minút.

Rýchly, jednoduchý a ľahký dezert z jogurtového cesta a ďalších skvelých ingrediencií. Zvládnete ho pripraviť za menej ako 10 minút.

Potrebujeme:

3 vajcia

1 šálku bieleho jogurtu

¾ šálky kryštálového cukru (môžete nahradiť medom, agave alebo stéviou)

1 lyžičku vanilkového extraktu

3 šálky müsli

1 šálku krupice

1/2 šálky kukuričnej múky

1 bal. prášku do pečiva

Zavárané čerešne – voliteľné

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Formu na pečenie 30×20 cm vyložíme papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

 

Do žĺtkovej zmesi pridáme vanilkový extrakt, jogurt, müsli, krupicu a kukuričnú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes miešame pri nízkych otáčkach, kým sa všetky ingrediencie nespoja do hladkého cesta. Nakoniec do hmoty po lyžiciach vmiešame sneh.

Cesto navrstvíme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 190 stupňov 30 minút. Do cesta môžeme pridať ovocie, ktoré celý dezert vynikajúco osvieži.

Hotový dezert môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať ľubovolnou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes