plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtové mesiačiky mäkučké a krásne nadýchané!

Úplne jednoduché a výborné jedlo. U nás pripravujeme ako dezert, aj ako sladký obed. Tieto polmesiačky sú jemnučké a krásne nadýchané. Vyskúšajte, jogurtové cesto sa vám určite zapáči!

Úplne jednoduché a výborné jedlo. U nás pripravujeme ako dezert, aj ako sladký obed. Tieto polmesiačky sú jemnučké a krásne nadýchané. Vyskúšajte, jogurtové cesto sa vám určite zapáči!

Potrebujeme:

1 šálku (200 ml) vychladeného bieleho jogurtu

1 vajce – izbovej teploty

1 lyžičku sódy bikarbóny

1 lyžičku soli

Hladkú múku – pridávame do cesta podľa potreby

Ak chcete pripravovať na sladko, môžete pridať aj cukor

Postup:

Do misky nalejeme jogurt, pridáme vajce a jedlú sódu – dobre premiešame. Postupne pridávame do zmesi preosiatu múku so soľou – miešame a pridávame tak, aby nám vzniklo zľahka lepivé cesto – s cestom sa dobre pracuje.

Necháme odležať 15 minút.

Potom cesto rozdelíme asi na 3 časti a každú rozvaľkáme do tvaru kruhu. Podľa potreby môžeme valček alebo aj dosku poprášiť múkou, aby sa s cestom lepšie pracovalo. Vykrajujeme jednotlivé kúsky – kruhy (napríklad pomocou pohára).

Kruhy preložíme, oba konce spojíme a jemne zatlačíme prstami. Potom jednoducho vyprážame v oleji ako obyčajné šišky. Tieto bochníčky však môžete podávať na slano, alebo na sladko.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: hayatcafetarifleri

Najlepšie recepty na dnes