Lievance na slano s voňavou zelenou cibuľkou a úžasne jednoduchou prípravou. Ak máte radi rýchle, jednoduché a chutné jedlo, tento recept by ste mali mať vždy poruke.
Potrebujeme:
200 ml bieleho jogurtu
200 g hladkej múky
1 vajce
1 zväzok zelenej cibuľky
½ lyžičky soli
½ lyžičky jedlej sódy
Postup:
Zelenú cibuľku nasekáme najemno. V miske zmiešame sódu s jogurtom. Následne pridáme soľ, vajce a múku. Ak je jogurt príliš vodnatý, môžeme pridať viac múky a aj trochu sódy naviac. Vymiešame homogénne cesto.
Nakoniec do cesta vmiešame zelenú cibuľku.
Z cesta vytvárame naberačkou jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame teplé s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk