plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jogurtové kuracie plátky zapečené so zemiakovou kašou a syrom!

Vynikajúci tip, ako zužitkovať zvyšnú zemiakovú kašu. Tento recept je jednoduchý na prípravu a chutí naozaj fantasticky. Môžete ho vyskúšať s rôznymi druhmi mäsa – od kuracích stehienok alebo pŕs, až po bravčové mäso.

Vynikajúci tip, ako zužitkovať zvyšnú zemiakovú kašu. Tento recept je skutočne jednoduchý na prípravu a chutí naozaj fantasticky. Môžete ho vyskúšať s rôznymi druhmi mäsa – od kuracích stehienok alebo pŕs, až po bravčové mäso.

Potrebujeme:

8 kúskov kuracích stehienok bez kože a kostí

200 g syra nakrájaného na plátky

5 lyžíc jogurtu

2 lyžice sójovej omáčky

2 lyžice olivového oleja

Tymian

3 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie

Zemiakové pyré – buď z predchádzajúceho dňa, alebo čerstvé:

4 zemiaky

Mlieko

Soľ

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme a každý kúsok rozdelíme na dve časti. Jogurt zmiešame so soľou, korením, olejom, pretlatečným cesnakom a sójovou omáčkou. Marinádu zmiešame s mäsom a vložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny.

Z uvarených zemiakov, mlieka a soli pripravíme zemiakové pyré.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Uložíme naň kúsky mäsa spolu s marinádou. Pečieme pri teplote 170 – 180 stupňov približne 40 minút.

Potom plech vyberieme z rúry, na kuracie kúsky navrstvíme zemiakovú kašu so syrom a opäť vložíme do rúry. Teplotu zvýšime na 200 stupňov a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kulinarki

Najlepšie recepty na dnes