plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemne pikantné bravčové kúsky na pive: Toto mäsko je také výborné, že si po ňom oblížete všetky prsty!

Skvelé marináda na pečenie bravčového mäsa. Samozrejme nemôže chýbať pivo a rozmarín. Marináda je výborná na krkovičku, bravčové stehno, plece aj karé. Je to výborná pochúťka, stačí len všetko zmiešať a šup na plech.

Skvelé marináda na pečenie bravčového mäsa. Samozrejme nemôže chýbať pivo a rozmarín. Marináda je výborná na krkovičku, bravčové stehno, plece aj karé. Je to výborná pochúťka, stačí len všetko zmiešať a šup na plech.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky

1 cibuľu

7 strúčikov cesnaku

100 ml piva

Šťavu z ½ citróna

Štipku oregana

½ lyžičky sušeného rozmarínu

¼ lyžičky kurkumy

2 lyžice masla

Soľ a korenie

Potrebujeme:

Bravčové mäso – umyté a osušené popicháme vidličkou. Koreniny aj soľ zmiešame s ½ rozpusteného masla, pridáme k mäsu, premiešame a vložíme na pol hodinu do chaldničky. Cesnak pretlačíme, zmeišame s pivom a citrónovou šťavou. Polovicou masla vymastíme plech na pečenie. Na pelech uložíme mäso a prelejeme marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom fóliu odrtánime, mäsko obrátime a pečieme ešte 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.

zdroj: finomreceptek

Najlepšie recepty na dnes