plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná tvarohová bábovka

K nedeľnému popoludniu sa nehodí nič lepšie, ako krémová, nadýchaná bábovka. Spríjemnite si vstávanie s vynikajúcim tvarohovým dezertu.

K nedeľnému popoludniu sa nehodí nič lepšie, ako krémová, nadýchaná bábovka. Spríjemnite si vstávanie s vynikajúcim tvarohovým dezertu.

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

3 vajcia

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku krupice

100 g kyslej smotany

1 lyžička prášku do pečiva

2 lyžičky vanilkového cukru

100 – 150 g sušených hrozienok

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Formu na bábovku s priemerom 22 cm vymastíme maslom a vysypeme krupicou.

Tvaroh vyšľaháme so žĺtkami, smotanou a oboma druhmi cukru. Nakoniec do hmoty vmiešame krupicu s práškom do pečiva.

Z bielkov ušľaháme tuhý snehy. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame hrozienka.

Hotové cesto navrstvíme do formy a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 45-55 minút.

Necháme chvíľu vychladiť, vyklopíme z formy a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes