plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná roláda z plátkového syra a chutnej náplne!

Vynikajúca ako predjedlo, alebo syrová chuťovka k čerstvému pečivu. Okrem vynikajúcej chuti poteší aj oko. Je vynikajúcou voľbou napríklad na sviatočný stôl.

Vynikajúca ako predjedlo, alebo syrová chuťovka k čerstvému pečivu. Okrem vynikajúcej chuti poteší aj oko. Je vynikajúcou voľbou napríklad na sviatočný stôl.

Potrebujeme:

250 g toastového syra alebo tvrdého syra nakrájaného na tenké plátky

Na náplň:

150 g šunky strúhanej alebo nakrájanej nadrobno

150 g kyselých uhoriek nakrájaných nadrobno

250 g tvrdého syra nastrúhaného najemno

200 ml kyslej smotany

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň. Je to veľmi jednoduché, stačí v miske zmiešať všetky prísady.

Rúru nastavíme na 100 stupňov.

Plech na pečenie vymastíme olejom a uložíme na dno plátky syra tak, aby sa čiastočne prekrývali. Potom prikryjeme alobalom a vložíme do rúry.

rolat-od-sira-40

rolat-od-sira-38-1

Vložíme na 10 minút do rúry. Potom pomocou noža opatrne odstránime syr zo dna plechu. Ak sa syr na niektorých vrstvách roztrhne, tieto jednoducho spojíme a dobre pritlačíme.

rolat-od-sira-42

rolat-od-sira-30

Potom na syrový základ navrstvíme rovnomerne náplň a pevne zrolujeme. Roládu zabalíme do fólie a minimálne na 2 hodiny vložíme do chladničky. Servírujeme ako klasickú roládu nakrájanú na plátky.

rolat-od-sira-34

rolat-od-sira-35

rolat-od-sira-12

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: casadevainilla

Najlepšie recepty na dnes