plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná čokoládová piškóta s vanilkovým pudingom: Celý plech vás vyjde na menej ako 4 eurá!

Dezert plný tvarohu a čokolády je skutočne neodolateľnou dobrotou. A navyše, táto pochúťka aj úžasne vyzerá. Jednoducho dobrota do ktorej sa zamilujete na prvé sústo! :-)

Dezert plný tvarohu a čokolády je skutočne neodolateľnou dobrotou. A navyše, táto pochúťka aj úžasne vyzerá. Jednoducho dobrota do ktorej sa zamilujete na prvé sústo! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

2 šálky polohrubej múky

½ šálky rastlinného oleja

1 šálku kryštálového cukru

1 bal. prášku do pečiva

3 vajcia

1 šálku vlažnej vody

3 lyžice kakaa

Náplň:

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. vanilkového pudingu

450 g jemného tvarohu

350 ml mlieka

1 žĺtok

Postup:

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom postupne pridáme vodu, kakao, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.

Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding. Keď je puding hotový, zložíme ho z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým v miske vyšľaháme tvaroh s cukrom a žĺtkom a potom do hmoty všľaháme žĺtok. Keď je puding dostatočne vychladnutý, vmiešame ho do tvarohovej hmoty.

Tvarohovo-pudingový krém naplníme do cukrárenského vrecka alebo igelitového sáčku, z ktorého odrežeme jeden roh. Potom krémom vytvárame na tmavom ceste vzor „mriežky“.

Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes