plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý tip, vďaka ktorému budú kuracie prsia vždy úžasne šťavnaté

Ako upiecť kuracie prsia tak, aby neboli vysušené a mali úžasnú jemnú a šťavnatú chuť? Vyskúšajte tento jednoduchý tip.

Kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu, no má to jeden poriadny háčik. Väčšinou sa totiž počas pečenia veľmi vysušia a z rúry tak vytiahneme len suchú hmotu, ktorú nedokáže užuť ani človek s bezchybným chrupom. Chyba však nieje v mäso, ale v spôsobe akým ho pripravujeme. Ukážeme vám geniálny tip na prípravu perfektných kuracích pŕs. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!

Potrebujeme:

4 lyžice soli rozpustené v 6 šálkach teplej vody

800 g kuracích pŕs (2 veľké kusy)

2 lyžice roztopeného masla

1 lyžičku hrubozrnnej soli

½ lyžičky cesnakového prášku

1/2 lyžičky čierneho mletého korenia

¼ lyžičky sladkej papriky

Postup:

orangechicken-1a

Pripravíme si slaný nálev. Ak máme dostatok času. Zmiešame vodu izbovej teploty so soľou, necháme rozpustiť a potom do nálevu vložíme kuracie mäso. Uložíme na 4-8 hodín do chladničky.

Môžeme zvoliť aj rýchlejšiu verziu. Soľ rozpustíme v teplej vode (nie horúcej!) a ponoríme doň kuracie múso na 15- 20 minút. Nedávame do chladničky.

Rúru nastavíme na 230 stupňov a kuracie prsia vyberieme z nálevu. Dôkladne vysušíme papierovými utierkami. Mäso preložíme do zapekacej misy a potrieme rozpusteným maslom z oboch strán. Posypeme korením, soľou a vložíme na 15-20 minút do rúry.

orangechicken-1-3a

Mäso by malo dosiahnuť teplotu 170 stupňov, takže ak ste ho mali v chladničke uložené v náleve, možno budete potrebovať dlhšiu dobu pečenia (cca 35 minút). Najjednoduchšie je použiť kuchynský teplomer na mäso.

orangechicken-1-4a

Upečené kuracie prsia vyberieme z rúry, necháme odpočívať 5 minút a nakrájame na menšie kúsky.

orangechicken-1-5a

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tiphero

Najlepšie recepty na dnes