plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí len nakrájať a vložiť do vrecka: Zaberie to len pár minút, no celý rok nebudete váhať, čo pridať do polievok, k mäsku či do omáčky!

Tieto balíky robím každé leto a už si ani neviem predstaviť, že by som ich nemala vždy poruke v mrazničke. Stačí len vybrať, hodiť na panvicu alebo do vriacej vody a hneď máte k dispozícií voňavú zeleninu s vynikajúcou chuťou.

Tieto balíky robím každé leto a už si ani neviem predstaviť, že by som ich nemala vždy poruke v mrazničke. Stačí len vybrať, hodiť na panvicu alebo do vriacej vody a hneď máte k dispozícií voňavú zeleninu s vynikajúcou chuťou. Používam do polievok, k mäsku, aj do omáčok. A nemusíte sa obávať zmrazených paradajok – zmrazenie ich nejako nepoškodí, práve naopak, budú mať skvelú chuť (ako hovorím ja, zakonzervujú si vôňu slnka a leta :-)). Zeleninka si zachová nielen chuť a vôňu, ale aj krásnu farbu.

Potrebujeme:

1 kg cibule

1 kg mrkvy

1 kg papriky

1 kg paradajok

Kôpor a petržlenovú vňať nakrájané nadrobno

Postup:

Všetko očistíme a nakrájame na prúžky a kocky. Mrkvu je najlepšie nastrúhať na hrubom strúhadle, prípadne narežte na tenučké pásiky. Potom stačí zeleninu zmiešať s bylinkami a navrstviť do vreciek – ja som použila malé vrecká 15×20 cm. Potom jednoducho vložte do mrazničky a nechajte zamraziť. V chladničke zaberajú minimum priestoru a vždy máte poruke čerstvú zeleninu do obľúbených receptov.

Najlepšie recepty na dnes