plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchá roláda zo Salka: Naplňte ju čím len chcete, vždy chutí fantasticky!

Skvelá roláda s vynikajúcou krémovou chuťou a rýchlou prípravou. Náplň môžete zvoliť podľa vlastnej chuti a fantázie, vynikajúcou voľbou je použiť napríklad tvaroh, kyslú smotanu či marmeládu.

Potrebujeme:

1 plechovka Salka

2 vajcia

Štipku soli

½ lyžičky jedlej sódy

1/2 citróna

3/4 šálky hladkej múky

Postup:

V miske zmiešame kondenzované mlieko s vajciami a vyšľaháme metličkou. Šťavu z ½ citróna zmiešame so sódou a následne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme štipku soli, múku a všetko spolu vymiešame do homogénnej hmoty.

Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený olejom.

Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 20-25 minút. Keď cesto narastie a je zhora zlatistohnedé, vyberieme ho z rúry.

Cesto môžeme pred pridávaním náplne navlhčiť trochou rumu alebo likéru. Potom jednoducho navrstvíme náplň a opatrne zrolujeme.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes