plny-hrniec_transparent_negativ.png

Je to neuveriteľné, ale tento zdravý domáci chlebík pripravíte len za 5 minút: Žiadne miesenie ani čakanie a chutí výborne!

Tento recept som získala už dávno, ale akosi som sa neodhodlala vyskúšať ho. Musím však povedať, že som bola veľmi milo prekvapená. Tento chlebík je veľmi chutný a úplne jednoduchý na prípravu. Zvládnete ho hravo za 5 minút. O všetko ostatné sa postará rúra. :-)

Tento recept som získala už dávno, ale akosi som sa neodhodlala vyskúšať ho. Musím však povedať, že som bola veľmi milo prekvapená. Tento chlebík je veľmi chutný a úplne jednoduchý na prípravu. Zvládnete ho hravo za 5 minút. O všetko ostatné sa postará rúra. :-)

Potrebujeme:

500 g špaldovej múky

1 a ½ lyžičky soli

450 ml vody

1 bal. sušeného sdroždia

2 lyžičky chlebového korenia

Voliteľné: semienka, rasca, hrubozrnná soľ

Postup:

V miske všetko zmiešame a cesto jednoducho nalejeme do podlhovastej formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Šup do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút. Chlebík môžete pripraviť aj zo zmesi špaldovej a ražnej múky v pomere 1:1, do cesta je dobré vmiešať aj semienka, pokojne ich aj nasypte na povrch chlebíka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Mirka T.

Najlepšie recepty na dnes