plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzske maslové pečivo „Guzhero“

Guzhero je lahodné francúzske slané pečivo, ktoré sa pripravuje z maslového cesta. Tieto mini-žemle sú ideálne ako slané predjedlo, alebo chuťovka k poháru vína. Ich príprava je jednoduchá a na vašom stole budú rozvoniavať už o pol hodiny!

Potrebujeme:

4 lyžice masla

1 šálku hladkej múky

1 lyžičku soli

1 šálku mlieka

4 vajcia

1 šálku strúhaného syra

1 lyžičku horčice (ideálne francúzskej)

Štipku čierneho mletého korenia

Na potretie:

1 lyžicu roztopeného masla

1 strúčik cesnaku

Na posypanie:

Čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

V hrnci zohrejeme maslo, pridáme mlieko a privedieme k varu. Potom postupne pridáme múku, dochutíme soľou, korením a premiešame. Za stáleho miešania varíme zmes na miernom plameni, kým nezhustne.

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom do hmoty vmiešame vajcia (jedno po druhom), syr a horčicu. Dôležité je zmes dôkladne vymiešať.

Rúru nastavíme na 220 stupňov.

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Na plech vrstvíme lyžicou cesto a vytvárame guľôčky alebo tyčinky, ktoré by medzi sebou mali mať dostatočné rozostupy.

Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov. Po niekoľkých minútach znížime teplotu na 190 stupňov a pečieme ešte 12 minút, alebo kým pečivo na povrchu nemá ružovkastú farbu.

Hotové žemle potrieme roztopeným maslom do ktorého pretlačíme 1 strúčik cesnaku. Žemličky podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vilingstore

 

Najlepšie recepty na dnes