plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzske cibuľové pagáče z lístkového cesta

Cibuľa, lístkové cesto, syr a kvapka piva – to sú ingrediencie pre tieto chrumkavé pagáčiky s lahodnou náplňou. Dáte si?

Čo sa stane, keď spojíte lístkové cesto s pivom a cibuľkou? Perfektná chrumkavá pochúťka s lahodnou náplňou a úžasne jednoduchou prípravou. Vyskúšate?

Potrebujeme:

3 lyžice masla

1 lyžicu oleja

2 stredne veľké cibule

Pivo

2 hárky lístkového cesta

1/3 šálky strúhaného tvrdého syra

1 rozšľahané vajce na potretie

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov.

Maslo zmiešame na panvici s olivovým olejom a necháme rozpustiť.

Pridáme krájanú cibuľu a niekoľko minút dusíme.

Potom pridáme trochu piva a premiešame. Môžeme pridať štipku soli.

Z hárkov cesta vykrojíme kruhy pomocou pohára – z každého hárku 9 kruhov.

9 kruhov cesta premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a na každý navrstvíme restovanú cibuľu a strúhaný syr.

Následne prikryjeme zvyšnými kruhmi cesta a po bokoch zatlačíme vidličkou. Potom každá kúsok popicháme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 15 – 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes