plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Slaninovo – syrový venček

Rýchla večera, výdatné raňajky alebo jednoduchý obed. Prinášame vám skvelý tip na prípravu chutného  pokrmu, ktorý navyše skvele vyzerá. Jeho základom sú tri obľúbené ingrediencie –lístkové cesto, syr a slanina v skutočne originálnom prevedení. Pustime sa do prípravy tento skvelej pochúťky!

Potrebujeme na 8 porcií:

4 plátky slaniny

225 g lístkového cesta

5 vajec

Hrnček nastrúhaného syra

Soľ – podľa chuti

Čierne mleté korenie – podľa chuti

Rascu

Olivový olej na potretie

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov a pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.

Plátky slaniny pozdĺžne rozkrojíme a orestujeme na panvici. Potom slaninu vyberieme a v tej istej panvici si z vajec pripravíme praženicu, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme.

Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 8 trojuholníkov.

Jednotlivé trojuholníky prenesieme na papier na pečenie a uložíme do tvaru venčeka. Na každý kúsok cesta uložíme jeden plátok orestovanej slaninky.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Do stredu venčeka nasypeme 1/3 nastrúhaného syra. Na syr pomocou lyžičky opatrne nanesieme pripravenú praženicu a posypeme zvyšným syrom.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Jednotlivé „cípy“ zložíme smerom ku stredu venčeka.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Povrch venčeka potrieme olivovým olejom , posypeme rascou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 20 minút, alebo pokiaľ nie je povrch zlatistý.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Venček necháme vychladnúť, nakrájame na 8 dielov a môžeme ihneď servírovať.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cakescottage

Najlepšie recepty na dnes