plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obľubujete vyprážanú cuketu v trojobale? Toto je ešte lepšie!

Skvelých receptov z cukety nikdy nie je dosť. Ak patríte k milovníkom mäsových pokrmov, toto jedlo určite ulahodí aj vám. Vyskúšajte spojenie šťavnatej cukety, mletého mäsa a vláčneho cestíčka. Výsledok je skutočne fantastický!

 Potrebujeme:

2-3 mladé cukety

300 g mletého mäsa

1 cibuľu

1-2 plátky bieleho chleba

1 vajce

2-3 strúčiky cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

Cestíčko

2 lyžice hladkej múky

1-2 vajcia

2-3 lyžičky mlieka

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Cuketu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1,5 – 2 cm. Vnútro vyberieme.

Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme vajce, prelisovaný cesnak a najmeno nakrájanú cibuľku. Do plnky môžeme vmiesiť biely chlieb namočený v mlieku. Náplň necháme cca 30 minút odpočívať na chladnom mieste.

Plnku vtlačíme do cuketových koliesok.

V miske rozšľaháme vajíčko s trochou mlieka, soľou a korením. Do inej misky nasypeme múku.

Každé koliesko obalíme najskôr v múke a následne vo vajíčkovej zmesi.

Plnené kolieska vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista. Vzhľadom k tomu, že pracujeme so surovým mäsom, vyprážame pomaly na miernom ohni, ideálne prikryjeme pokrievkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes