plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Paradajky plnené kuracím mäsom a zeleninou

Ľahký obed podávaný v originálnych rajčinových miskách. Vyskúšajte skvelú kombináciu zeleniny so šťavnatým kuracím mäsom v skutočne originálnom prevedení. Navyše, k tejto pochúťke nepotrebujete žiadnu ďalšiu prílohu.

Ľahký obed podávaný v originálnych rajčinových miskách. Vyskúšajte skvelú kombináciu zeleniny so šťavnatým kuracím mäsom v skutočne originálnom prevedení. Navyše, k tejto pochúťke nepotrebujete žiadnu ďalšiu prílohu.

Potrebujeme:

7 ks väčších paradajok

1 cibuľu

2 červenej papriky

2 strúčiky cesnaku

450 g kuracích pŕs

1 menšiu plechovku sterilizovanej kukurice

100 g strúhaného syra

1 lyžičku rasce

Korenie podľa chuti (čierne mleté, sladká paprika, chilli)

Slnečnicový olej

Petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Cibuľu a kápiu nakrájame nadrobno a na oleji  orestujeme cca 10 minút. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľku restujeme.

Kuracie prsia nakrájané na malé kocky, osolíme a okoreníme a na inej panvici osmažíme na troche oleja, kým mäso nie je mäkké.

Potom mäso pridáme do paprikovo-cibuľovej zmesi a spolu s rascou a scedenou kukuricou všetko spolu povaríme na miernom ohni (cca 5-7 min).

Pripravíme si paradajky: vrch paradajok odrežeme a vnútro opatrne vydlabeme lyžicou tak, aby sa nám paradajka nepretrhla (dužinu nevyhadzujte, neskôr z nej môžeme pripraviť skvelú omáčku na cestoviny).

Paradajky naplníme zeleninovo – mäsovou zmesou a vrch posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme 10 minút.

Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes