plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Jednoduchý čokoládový koláč

Výrazná chuť čokolády, ktorá vás príjemne naladí a zbaví aj posledných zvyškov stresu z pracovného týždňa. Doprajte si vynikajúcu pochúťku s jednoduchou prípravou a lákavou vôňou, ktorá naplní váš byt tou pravou víkendovou pohodou.

 Potrebujeme:

200 g tmavej čokolády

250 g masla

4 vajcia

150 g cukru

100 g hladkej múky

Postup:

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni. Zmes je nutné neustále miešať a keď sa všetky ingrediencie rozpustia, odstránime ju z ohňa (zmes sa nesmie variť!).

Čokoládovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej postupne zašľahávame metličkou vajcia, cukor a nakoniec postupne primiešame múku. Cesto je potrebné dobre vymiešať – jeho konzistencia by mala byť tekutá, ale zároveň dostatočne hustá.

Pripravíme si formu na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm a vymastíme ju maslom. Cesto vlejeme do formy a niekoľkokrát s ňou buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov  30 minút. Koláčik by mal byť aj po upečení vo vnútri mierne vlhký, aj preto je kontrola pomocou špáradla v tomto prípade zbytočná.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes