plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Jablkovo – škoricový závin

Úžasná vôňa škorice a chuť sladučkých jabĺk. Urobte si radosť skvelým dezertom, ktorý rozvonia celú vašu domácnosť.

Potrebujeme:

2 hárky rozvaľkaného lískového cesta

2-3 veľké jablká

2 lyžice hnedého cukru

2 lyžice kryštálového cukru

1/2 lyžičky škorice

2 lyžice hladkej múky

½ šálky mletých orechov

 

2 lyžice strúhanky

2 lyžice kryštálového cukru

1 vajce na potretie

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Jablká očistíme, nakrájame na kocky a v miske zmiešame so škoricou, múkou a hnedým aj obyčajným cukrom. Necháme 20 minút odpočívať, aby jablká pustili šťavu.

V inej miske medzitým zmiešame orechy s 2 lyžicami cukru a strúhankou.

Rozbalíme 1 hárok cesta,  posypeme orechovou zmesou a na vrch uložíme jablká. Zrolujeme a okraje zavinieme. Rovnaký postup opakujeme aj s druhým hárkom cesta.

Oba záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miske rozšľaháme vajíčko a potrieme ním povrch oboch závinov.

Nakoniec na povrchu závinov urobíme ostrím nožom pozdĺžne zárezy.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 40 -45 minút, alebo kým povrch oboch závinov nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes