Úžasná vôňa škorice a chuť sladučkých jabĺk. Urobte si radosť skvelým dezertom, ktorý rozvonia celú vašu domácnosť.
Potrebujeme:
2 hárky rozvaľkaného lískového cesta
2-3 veľké jablká
2 lyžice hnedého cukru
2 lyžice kryštálového cukru
1/2 lyžičky škorice
2 lyžice hladkej múky
½ šálky mletých orechov
2 lyžice strúhanky
2 lyžice kryštálového cukru
1 vajce na potretie
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Jablká očistíme, nakrájame na kocky a v miske zmiešame so škoricou, múkou a hnedým aj obyčajným cukrom. Necháme 20 minút odpočívať, aby jablká pustili šťavu.
V inej miske medzitým zmiešame orechy s 2 lyžicami cukru a strúhankou.
Rozbalíme 1 hárok cesta, posypeme orechovou zmesou a na vrch uložíme jablká. Zrolujeme a okraje zavinieme. Rovnaký postup opakujeme aj s druhým hárkom cesta.
Oba záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miske rozšľaháme vajíčko a potrieme ním povrch oboch závinov.
Nakoniec na povrchu závinov urobíme ostrím nožom pozdĺžne zárezy.
Pečieme pri teplote 190 stupňov 40 -45 minút, alebo kým povrch oboch závinov nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk