plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slaný „Cukeťák“ so syrom a paradajkami

Večera pre celú rodinu z jedného plechu. Vyskúšajte lahodný cuketový koláč, ktorý vás skvele zasýti a môžete si ho dopriať bez výčitiek svedomia. Navyše tento recept môžete obmieňať podla svojej chuti a aktuálnej nálady. Nech už vyskúšate akúkoľvek variantu, výsledok bude vždy skvelý!

Potrebujeme:

2 ks väčšej cukety

2 a 1/2 šálky hladkej múky (alebo podľa veľkosti cukiet)

3 vajcia

1 paradajku

100 g strúhaného syru

Soľ

Zelené bylinky najemno nasekané (kôpor, petržlenová vňať,…)

Postup:

Cuketu nastrúhame a necháme 10 minút odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu.

Paradajku nakrájame na tenké kolieska.

K strúhanej cukete pridáme vajíčka, soľ, múku a najemno nasekané bylinky. Dôkladne premiešame.

Pripravíme si klasickú tortovú formu s odnímateľným dnom, ktorú vystelieme papierom na pečenie tak, aby siahal čo najvyššie po bokoch formy. Dno formy posypeme strúhankou.

Cuketové cesto vlejeme do formy a uhladíme. Na vrch uložíme kolieska paradajok a posypeme strúhaným syrom.

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Mriežku na pečenie uložíme v rúre čo najnižšie, pretože práve to je najlepšie miesto na pečenie nášho slaného koláča.

Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 15 minút vo vnútri „dôjsť“.

Koláč podávame teplý, výborne však chutí aj na studeno.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes